Valby Musikkorps fejrer 100-års jubilæum

Med et helt århundrede bag sig indbyder Valby Musikkorps den første weekend i maj til en både kraft- og klangfuld jubilæumsfejring. Det sker med koncertoplevelser ude og inde, musikalske gæster og en historisk bogudgivelse.

Mange kalenderblade og nodeark er blevet vendt, siden de første messingtoner blæste en 100-årig historie i gang i Gartnergade korps på Nørrebro. Blot 10 dage efter korpsets 30-års jubilæum, blev Gartnergade Musikkorps således officielt etableret den 13. maj 1924. Siden fulgte i 1983 et adresseskifte, hvorfor navnet i dag er Valby Musikkorps.

Gæstedirigent ved jubilæet, Stephen Cobb fra London.

ISB-dirigent Stephen Cobb medvirker

Det jubilerende musikkorps har gennem årene musiceret og marcheret i både ind- og udland, hvilket kommer til at præge jubilæumsweekenden den 3. – 5. maj, hvor ISB-dirigent Stephen Cobb er indbudt som gæstedirigent.

Stephen Cobb er inden for Frelsens Hær en musikalsk kapacitet. Han har de seneste 30 år været dirigent for The International Staff Band (ISB), ligesom han er dirigent for musikkorpset i Hendon korps i det nordlige London, hvor han er soldat.

Både gæstedirigenten og musikkorpset kan opleves ved følgende anledninger:

  • Lørdag den 4. maj, klokken 14.00: Friluftskoncert på Højbro Plads
  • Søndag den 5. maj, klokken 10.30: Festgudstjeneste i Valby korps ved musikkorpset
  • Søndag den 5. maj, klokken 15.00: Koncert i Vor Frelsers Kirke på Christianshavn (fri entré)

Jubilæumsmusik af William Himes

Ved kirkekoncerten søndag eftermiddag venter der ligeledes tilhørerne en oplevelse med internationalt tilsnit, idet et andet koryfæ inden for Frelsens Hærs musikliv, William Himes (OF) har skrevet et musikstykke, Joy Eternal til jubilæet, som får urpremiere ved koncerten i Vor Frelsers Kirke. Musikstykket rummer blandt andet strofer fra sange af Erik og Anne-Lise Silfverberg.

Jubilæumsbogen, Fill the World with Music.

Jubilæumsbog – Fill the World with Music

Under jubilæet udgiver musikkorpset en jubilæumsbog, Fill the World with Music, skrevet af Niels Silfverberg. Bogens titel er hentet fra en af de mest spillede marcher i Frelsens Hærs repertoire, skrevet af Erik Silfverberg, der selv har haft en markant betydning for musikkorpset. Bogen kan købes under jubilæet for 100 kroner, herefter er prisen 265 kroner.

Se plakat for jubilæumskoncerten i Vor Frelsers Kirke herunder:
Scroll to Top