Feltsergent Anne-Lise Silfverberg forfremmet til herligheden

Feltsergent Anne-Lise Silfverberg blev forfremmet til herligheden, da hun efter længere tids sygdom stille sov ind natten til søndag den 5. maj. På onsdag ville hun være fyldt 88 år.

Anne-Lise Silfverberg blev født den 8. maj 1936 og voksede op i Gartnergade korps, hvor hun var meget aktiv – ikke mindst i korpsets musikliv. Allerede som 15-årig havde hun sin debut som strengemusikkant, en tjeneste, der på mange måder blev definerende for hendes liv og tjeneste. Hun voksede således op sammen med Erik Silfverberg, og allerede i ungdomsårene etablerede de to en vokalduo.

I 1960 blev de gift, hvilket udmøntede sig i et unikt teamwork, hvor hun skrev tekster til et meget stort udvalg af sange, mens han komponerede melodierne. Mange af disse har udgjort en væsentlig del af repertoiret for sanggrupper i alle aldre, ligesom parret selv gennem 10 år stod i spidsen for et årligt stævne for sangere i Frelsens Hær.

Anne-Lise Silfverbergs virke begrænsede sig således ikke blot til det lokale korps. Mange vil med taknemlighed huske både hende og Erik Silfverberg for musikalske bidrag i mange sammenhænge – ikke mindst i forbindelse med landslejre og musicals. Et af deres større fællesprojekter var musicalen ’Hej Katrine’ som blev opført af unge fra hele landet ved Frelsens Hær 100-års jubilæum i Danmark i 1987. 

Samarbejdet beskrev Erik Silfverberg på denne måde: ”Min kone bruger meget sin bibel, når hun skriver sange, og jeg finder meget tit melodier, når jeg spadserer eller cykler. Pludselig kan jeg sidde og nynne på nogle toner og få det til at blive en melodi, for så at kassere den og lave om på den. Når jeg er kommet til version 25, er det måske blevet en meget god melodi ud af det.”

Tilsammen har de skrevet omkring et par hundrede sange, ligesom Erik Silfverberg har fået udgivet omkring 150 kompositioner eller arrangementer for hornmusik, hvoraf mange spilles af orkestre både uden- og inden for Frelsens Hær verden rundt.

Den bankuddannede Anne-Lise Silfverbergs flair for ’lægge ord sammen’ kom hende også til gode i arbejdslivet. Her varetog hun gennem cirka 30 år den betroede stilling som sekretær for Frelsens Hærs landsledelse, en æra der sluttede, da hun gik på pension i 2003.

Selv efter sin officielle pensionering fortsatte hun imidlertid som dirigent for et seniorkor med sangere fra hele København, mens Erik Silfverberg frem til sin død i 2013 akkompagnerede som pianist. Først i en alder af 85 år – 70 år efter sin debut – lod hun sig officielt ’pensionere’ fra sangkoret i Valby korps.

Den bemærkelsesværdige og produktive tjeneste førte i 2013 til, at Anne-Lise og Erik Silfverberg blev tildelt ’Grundlæggerens Orden’ for uselvisk tjeneste samt kærlighed til mennesker og musik. Den højeste anerkendelse man kan opnå i Frelsens Hær. Nu er de begge forfremmet til herligheden.

Æret være Anne-Lise Silfverbergs minde.

Lad os omslutte deres søn, svigerdatter og barnebarn, Niels, Dinah og Marcus samt den øvrige familie med forbøn og omtanke på en særlig måde i disse dage.

Bisættelsen finder sted lørdag den 18. maj klokken 11.00 i Valby korps, Valby Langgade 83 og ledes af kommandør Carl Lydholm.

Scroll to Top