Oberst Frøydis Seland forfremmet til herligheden

Oberst Frøydis Welander Seland blev forfremmet til herligheden den 11. februar fra Ullevål sygehus i Oslo og blev bisat fra Vestre Gravlund kapell den 19.februar. Hun var sammen med sin mand, oberst Audun Seland ledere for Frelsens Hær i Danmark, indtil pensioneringen i 1996.

Frøydis Seland var født og opvokset i Oslo og var med i Vålerenga korps. Det var også her, hun mødte ham, der senere skulle blive hendes ægtemand, Audun Seland.

Hun kom til Frelsen Hærs Internationale officersskole i London i 1953 fra Oslo 4. korps. Hendes første ordre gik til Frankrig, og her blev også Audun Seland sendt efter at have gennemført sin uddannelse på samme sted.

Efter forskellige ordrer i to år i Frankrig, giftede de sig i juni 1957. De blev i Frankrig i otte år, før de igen vendte hjem til Norge. Efterhånden kom også deres børn til verden – Tone, Kjetil, Heidi og Sylvie.

Efter syv år i Norge gik rejsen videre til Congo og siden til Danmark, hvor de gjorde tjeneste i nogle år, før de atter vendte hjem til Norge.

I 1986 hed destinationen endnu engang Frankrig, hvor de havde deres virke indtil 1992. Her havde Frøydis Seland ansvar for kvindearbejdet.

I 1992 ble de beordret som ledere af det danske territorium, hvor hun ligeledes blev ansvarlig for kvindearbejdet. Frøydis Seland blev pensioneret i 1996, men var en aktiv pensionist og arbejdede i flere år efter sin pensionering både på missionsafdelingen og i receptionen på hovedkvarteret i Norge. Hun blev alene for fem år siden, da hendes mand i 2014 gik hjem til Gud.

Frøydis Seland blev bisat fra Vestre Gravlund kapell den 19.februar. Major Ann Pender forstod ceremonien, børnebørnene Natalia og Linn Tabita holdt mindetaler og kommandør William Cochrane takkede på Frelsens Hærs vegne for trofast tjeneste.

Æret være hendes minde.

Kilde: Perleportalen

Scroll to Top