Frelsens Hær støtter og beder for terrorofre i New Zealand

Terrorangrebet, der fredag blev udført mod to moskeer i New Zealands næststørste by, Christchurch, er af Frelsens Hær og byens øvrige kirker blevet mødt med støtteerklæringer og tilsagn om forbøn. Frelsens Hærs verdensleder, general Brian Peddle, opfordrer ligeledes den internationale Frelsens Hær til at bede for de berørte af angrebet, som kostede 49 mennesker livet.

Flere medlemmer af Frelsens Hær i Christchurch, som er ansat på hospitalet og i politiet var direkte i aktion i forbindelse med de tragiske begivenheder, ligesom andre af Hærens medlemmer var til stede og ydede omsorg og transport til de berørte.

Sammen med myndighederne og det lokale beredskab vil Frelsens Hær også i de kommende dage være til tjeneste og rådighed for hjælp.

’I er ikke alene, vi står sammen med jer’

I en erklæring udtrykker Frelsens Hærs territorialleder for New Zealand, Fiji, Tonga og Samo, kommandør Andy Westrupp (billedet), en fordømmelse af terrorhandlingen, ligesom han erklærer sin sympati med byens muslimske trossamfund.

  • Frelsens Hær står sammen med vore muslimske brødre og søstre og fordømmer skarpt denne uhørte voldshandling mod mennesker i Christchurch, der var fredeligt forsamlet for at tilbede.
  • Afskyeligheden i disse angreb påminder os om det, vi deler, vor menneskelighed og vort fælles behov for at forfægte kærlighed og fred. Enhver vil gøre dette på sin måde. Nogle ved at bede, som vi. Eller ved at vise omsorg for andre, som ligeledes er en af troens veje. Uanset religiøs overbevisning er omsorg vort fælles udtryk.
  • Vore tanker går til alle i Christchurch, der er ramt af frygt og sorg. I er ikke alene, vi står sammen med jer.

Åbent brev fra byens kirker

Sammen med byens øvrige kirker er leder af Christchurch City corps, oberstløjtnant Gordon Daly, medunderskriver af et brev til de muslimske samfund, hvori der blandt andet skrives følgende:

  • I lyset af den forfærdelige skudepisode ønsker en forenet gruppe af kirkeledere og deres menigheder at udtrykke vor kærlighed til det brede muslimske samfund i Christchurch og forsikre om vort venskab og støtte i denne stund med store tab.
  • Vær forvissede om vor vedholdende forbøn, mens vort fælles bysamfund og dets indbyggere kæmper med at forstå rækkevidden af denne samvittighedsløse handling. Som medlemmer af to trostraditioner, født ud af en fælles arv fra Abraham, står vi sammen med jer i solidaritet.
  • Vi løfter blikket og græder til Gud, som er alle tings udspring. Fred være med jer.

Tanker og bønner fra Frelsens Hær

Også fra London tilslutter Frelsens Hærs verdensleder, general Brian Peddle – der selv i to år var stationeret i New Zealand frem til 2009 – sin medfølelse med byen og dens ofre.

  • Tanker og bønner fra Frelsens Hær rettes mod New Zealand. Hvert tabt liv er en tragedie. Dette er både uhørt og sørgeligt for dette skønne sted og dets befolkning. Må Gud velsigne landet og alle, der bor der, siger han.
Scroll to Top