Kom ud i det kirkelige landskab og få en himmelsk ’hedetur’

Ved Himmelske Dage på Heden den 30. maj – 2. juni indbydes til koncerter, foredrag, debatter, dans og fællesskab med flere tusinde kristne fra hele landet, samt over 425 events og et storstilet ’himmelsk show’ i Boxen i Herning. Benyt Kristi Himmelfartsferien til at hoppe over nogle kirkeskel og blive inspireret og udfordret ved Danmarks største og bredeste kirkefestival i Herning.

Ovenpå højdepunkter som torsdagens åbningsgudstjeneste og rekordlange kirkekaffebord, samt rockgudstjenesten med U2-kopibandet Die Herren og Gospel D´light på Herning torv fredag aften kan man selektivt tage fat på at sammensætte lørdagens program.

Foredrag, dans og debat

Det kunne måske indeholde et foredrag med titlen, ”Har videnskaben modbevist Gud?”. Det afholdes i Betania Kirkecenter på Torvet lørdag formiddag, hvor der samme sted umiddelbart efter bydes op til ”Dans med Gud” efter inspiration fra Mellemøsten og Afrika.

Parallelt med det inviterer to biskopper, en præst og en professor til samtale på biblioteket om ”Troen og FN’s verdensmål”. Et globalt view, der meget passende kan følges op med en frokost i den Mellemøstlige Café på Torvet, hvor der serveres falafel og pitabrød.

Herfra kan man eventuelt besøge det store telt på Mulighedernes Marked, hvor flere politikere og formanden for Rådet for socialt udsatte, Jann Sjursen, stiller op til paneldebat om ”Udsatte familier”. En anden mulighed kunne være at gå i Fredens Kirke og høre teologen og forfatteren Peter Halldorf tale om ”Den profetiske røst i samfundet”. Eller man kan nyde en udendørs koncert med Den Danske Salmeduo ved kulturhuset ’Huset No7’, eller… noget helt fjerde.

Se hele programmet her

Med over 425 arrangementer i løbet af den kirkelige festival er der noget for enhver smag og rig lejlighed for at sammensætte sit helt eget himmelske program. Foruden hovedprogrammet findes også særlige programtilbud til henholdsvis unge voksne og teenagere. Sidstnævnte kaldes for ’Unge-døgnet’, hvor programmet foregår non-stop og overnatning derfor slet ikke er et issue – blandt andet med deltagelse af komikeren Melvin Kakooza. Se hele programmet her.

Tre ‘himmelske’ anbefalinger

Udover det førnævnte udpluk af programmet er der tre begivenheder, der særligt kan anbefales. Det første er åbningsgudstjenesten på Torvet, torsdag den 30. maj klokken 14.00, der afsluttes ved Danmarks længste kirkekaffebord i Herning gågade. Det andet er er afslutningsgudstjenesten i Skulpturparken, Birk, søndag den 2. juni klokken 12.00, der både bliver radio- og TV-transmitteret.

Herudover bør man unde sig selv en plads ved ’Det Himmelske Show’ i Jyske Bank Boxen lørdag den 1. juni klokken 20.00, hvor værterne Peter Mygind og Dina Al-erhayem optræder sammen med et overflødighedshorn af artister og spændende gæster fra ind- og udland. Læs mere om Det Himmelske Show her.

Synliggør Frelsens Hær i fællesskabet

Frelsens Hær medvirker ikke selv med indslag i årets udgave af De Himmelske Dage men er som en del af Danske Kirkers Råd medarrangør. Det betyder, at der mange muligheder for at deltage i de forskellige events og dele fællesskab med trossøskende fra andre kirker og kirkelige organisationer. Kom gerne i uniform og vær med til at synliggøre Frelsens Hær som en del af kirkens enhed.

Info om billet og logi

Det er muligt at deltage alle dage, eller vælge at komme en enkelt dag eller to. Ønsker man overnatning er der blandt andet mulighed for privat indkvartering, camping m.v. Læs mere om mulighederne her.

Billet til Himmelske Dage på Heden koster 395 kroner (gratis for børn under 12 år). Ønsker man kun billet til Det Himmelske Show, eller er man studerende, er prisen 250 kroner. Bestil billet ved at klikke her.

Scroll to Top