Frelsens Hær var ’medspiller’ ved ‘Mini basketball Camp’ for udsatte børnefamilier i Amagerhallen

Sammen med Baskeballklubben Amager (BK Amager) og Danske Bank på Amagerbrogade havde Frivillige fra Frelsens Hær ’mange bolde i luften’, da økonomisk udsatte børnefamilier i lørdags blev inviteret til ‘Mini basketball Camp’ i Amagerhallen.

Der blev driblet og dunket, da en flok spilleglade børn i lørdags deltog i en ‘Mini basketball Camp’ i Amagerhallen, arrangeret af BK Amager, Dansk Bank og Frelsens Hær. Den sportslige event var et tilbud til børn fra økonomisk udsatte børnefamilier på Amager. Frelsens Hær stod blandt andet for tilmeldingen.

Mens børnene i alderen seks til 13 år prøvede kræfter med de orange bolde i kunstlædder og indimellem havde held til at få netmaskerne i de højtplacerede kurve til at blafre, nød forældre rollen som tilskuere fra sidelinjen, hvor der ligeledes var kaffe på kanden.

Den egentlige anledning til begivenheden var et nyt sponsorsamarbejde mellem baskeballklubben BK Amager og Danske Bank på Amagerbrogade. En aftale, filialdirektør Dorthe Ankersen, dog beskriver som ’langt mere end et sponsorat’ – og som således også omfatter muligheden for et tilbud til socialt udsatte familier i bydelen.

Baskettilbuddet blev da også et tilløbsstykke, hvor børn fik mulighed for at opleve, at sport kan være et unikt samlingspunkt – uanset forudsætninger og sportsligt niveau.

Netop den inkluderende dimension var også en af årsagerne til, at Frelsens Hær blev involveret i projektet. Chef for Frelsens Hærs børne- ungdoms- og familiearbejde, major Anne Westmoreland oplyser, at Frelsens Hær blev inddraget, fordi socialt udsatte familier er en målgruppe, Frelsens Hær allerede arbejder meget med.

Hun fortæller, at Frelsens Hær medvirkede med flere frivillige, der så at sige også ’havde mange bolde i luften’, ligesom Frelsens Hærs Børn og Unge (FHB&U) stod for tilmelding til arrangementet.

Blandt deltagerne var også Danske Banks maskot, Pondus, hvis fysiske udfoldelser ikke så meget bestod i at ramme de kurveformede masker, men til gengæld udviste et stort talent for at uddele krammere til børnene.

Cirka 20-25 børn og deres familier deltog i eventen, hvor hygge og holdånd var vigtigere end høje kondital. Alligevel mundede de mange øvelser ud i dribling, kast og grib naturligvis ud i en opvisningskamp til sidst.

Scroll to Top