Kom til foredrag og få Sandheden om Sundhed

Hør Danmarks førende sundhedsforsker Bente Klarlund Pedersen give gode og gratis råd om en sund og aktiv hverdag i Templet. Fri entré. Se info om tilmelding her.

Hvordan kan man blive mere aktiv i hverdagen og finde ud af, hvad der virker og er sundt? Få svaret, når professor, overlæge og forfatter Bente Klarlund Pedersen holder foredrag i Frelsens Hær, Templet på Frederiksberg Allé 9, mandag den 6. januar 2020 klokken 17.00-18.00.

Ud af inaktiviteten

Emnet for foredraget er ’Sandheden om sundhed’, som også er titlen på en af Bente Klarlund Pedersen bøger. Heri understreger hun imidlertid, at der ikke er tale om en ’sundhedsbibel’, ligesom hendes mission ikke skal forveksles med de mange traditionelle nytårskure i januar.

  • Sundhed er for nogle blevet en ny religion. Her kan jeg ikke være med, påpeger hun i bogens forord.
  • Jeg opfordrer ikke nogen til at slanke sig. Kun til at komme ud af inaktiviteten, forklarer Bente Klarlund Pedersen, hvis indsats for folkesundheden har givet hende tilnavnet ’missionsprædikanten’.

KRAM-faktoren

Hun har således lanceret akronymet KRAM, der skal huske danskerne på, at kost, rygning, alkohol og motion bør omgås med omtanke. Ved at være bevidst om det, hun kalder ’KRAM-faktoren’ vil man ikke blot kunne hæve sit kondital, men også nedsætte sin risiko for sygdom.

Fra frelseruniformen til forskerkitlen

Bente Klarlund Pedersen vil af mange være kendt for sine klummer om sundhed og motion i Politiken, hvor hun uden at moralisere formidler faglig viden og brugbare tip til livsstilsændringer.

I Frelsens Hærs-regi vil hun givetvis også være kendt af mange, idet hun her under sin opvækst og ungdom var aktiv i netop Templet. Et udgangspunkt, hun på ingen måde løber fra, selvom det efterhånden er en del år siden, hun udskiftede frelseruniformen med forskerkitlen.

Man kan således opleve en inspirerende og indsigtsfuld foredragsholder, der på alle måder er på hjemmebane i Templet den 6. januar.

Fri entré – tilmelding påkrævet
Arrangementet er gratis, men tilmelding er påkrævet. Tilmelding sker på mail: [email protected] eller telefon: 31 25 89 11. Sidste frist for tilmelding er den 3. januar 2020. Foredraget er arrangeret i et parløb mellem Frelsens Hær på Nørrebro og Vesterbro i København.

Fakta:

Bente Klarlund Pedersen er overlæge på Rigshospitalet, professor ved Københavns Universitet og leder af TrygFondens Center for Aktiv Sundhed. Hun er blandt andet forfatter til bøgerne, ’Sandheden om sundhed’, ’gå-bogen’ og ’Krop og ånd – og meningen med livet’.

Scroll to Top