Global bøn for social retfærdighed for kvinder og piger

General Brian Peddle og Frelsens Hærs Internationale Kommission for Social Retfærdighed (ISJC) opfordrer til global bøn for kvinders vilkår i 2020 – se video.

I 1995 vedtog FN den såkaldte Beijing Deklaration – Platform for Aktion i indsatsen for at bekæmpe diskrimination af kvinder. Blandt andet 12 konkrete indsatsområder blev indkredset og vedtaget.

Det er 25 år siden, og i den anledning vil Frelsens Hærs Internationale Kommission for Social Retfærdighed (ISJC), der er tilknyttet FN i New York, stå i spidsen for en række events og aktioner med fokus på vilkårene for verdens kvinder i dag.

Faciliterer oplæg og debatter

Disse vil finde sted i forbindelse med FN’s Kommission for Kvinders Status, der afholdes fra den 9. til den 20. marts i FN’s hovedkvarter i New York, hvor blandt andet Frelsens Hærs indsats blandt piger og kvinder rundt om i verden vil blive rapporteret.

Parallelt med møderne I FN vil ISJC blandt andet facilitere en række oplæg under overskrifter som The Girl Child, Sisters for Sale og Women in Power. ISJC vil også være værter for debatter, hvor andre NGO’er sætter fokus på emner såsom flygtninge-pigers muligheder via uddannelse, og drenge og mænds ansvar for at sikre piger og kvinder bedre ligestilling.  

“Det er den måske største uretfærdighed i vor tid, at halvdelen af jordens befolkning begynder deres liv som ringere stillet, simpelthen fordi de er kvinder.” (General Brian Peddle)

Gør social retfærdighed for piger og kvinder til et bedeemne

Foruden at øve indflydelse i FN ønsker Frelsens Hær imidlertid også at øve indflydelse gennem bøn. Derfor opfordres alle med tilknytning til Frelsens Hær til at gøre social retfærdighed for piger og kvinder til et bedeemne hele året 2020.

I en videohilsen kalder Frelsens Hærs verdensleder, general Brian Peddle, det ’for den måske største uretfærdighed i vor tid, at halvdelen af jordens befolkning begynder deres liv som ringere stillet, simpelthen fordi de er kvinder’.

Som eksempler påpeger han, at 71 procent af alle ofre for menneskehandel er kvinder, at en tredjedel af alle kvinder og piger bliver udsat for fysisk eller seksuel vold, og at kvinder udfører tre gange så meget ubetalt arbejde som mænd.

Sammen med ISJC opfordrer general Brian Peddle til, at Frelsens Hærs medlemmer og venner dedikerer hele 2020 til bøn for social retfærdighed for kvinder. Hør hans appel i videoen herunder, og besøg gerne ISJC’s CryForJustice-side – hvor man både kan registrere sig som forbeder og finde inspiration i en bønneguide.

Scroll to Top