Positiv skærmtid med læring og leg

I mange børnefamilier handler det i disse corona-tider om at få en hverdag til at hænge sammen. Der skal både udføres nogle skoleopgaver og findes måder at komme ud i forårsvejret og få bevæget sig på.

Med lukkede skoler, fritidsaktiviteter på standby og distance til kammerater kan der være behov for at tænke kreativt for at holde fast i de vante relationer.

Det har leder af Frelsens Hær i Frederikshavn, kaptajn Anja Adjoh gjort.

For at holde god kontakt og være til hjælp for de teenagere, der går i klub hos Frelsens Hær i den nordjyske by, har hun oprettet en gruppe på Messenger. Her er det både muligt at få lektiehjælp og tale sammen.

“De unge har også fået mit mobilnummer, i tilfælde af at de er bekymrede og har brug for at tale med en voksen,” fortæller Anja Adjoh, der selv har en fortid som lærer på en friskole.

Hun oplyser, at teenagegruppen primært består af flygtningebørn fra Syrien, hvorfor klubarbejdet også har et integrationsaspekt. Familierne er imidlertid ressourcestærke og forældrene er enten i arbejde eller studerer på VUC.

“Men lige nu keder de unge sig helt vildt. Jeg har derfor lavet en lille konkurrence eller minikursus, hvor de kan opsamle point, indtil klubben genåbner. Så kan de eventuelt få en præmie til den tid,” siger Anja Adjoh, der samtidig er opmærksom på, at konkurrencen skal skulle kunne udføres uden at bryde reglerne om isolation som følge af corona-situationen.

Konkurrencen er lige til at downloade herunder.

Ved at udnytte de digitale muligheder er håbet med hendes initiativ trods corona-virakken både at pleje de gode relationer og skabe positiv skærmtid – med læring såvel som leg.

Historien her er i dag blevet bragt på Frelsens Hærs facebook-side. Håbet er at kunne bringe flere lignende beretninger om kreative tiltag fra Frelsens Hær rundt om i landet under coronaens ændrede vilkår – både til information og inspiration. Tip modtages derfor med tak på [email protected]

Scroll to Top