Stadig meget at kæmpe for – og imod – for Frelsens Hær efter 155 år

Med en opdateret version af Frelsens Hærs grundlægger, William Booth’s mest berømte tale, markeres den såkaldte ‘Founder’s Day’ i dag – med lige så stor aktualitet i nutiden.

I mange lande markers den 2. juli som Frelsens Hærs fødselsdag, også kendt som ‘Founder’s Day’. I dag fejrer man således, at det er 155 år siden, William Booth prædikede ved et friluftsmøde i Østlondon og her lagde kimen til den bevægelse, der blev til Frelsens Hær. En bevægelse, der i dag virker i 131 lande. I kamp for social retfærdighed, frihed og frelse for enhver.

I dagens anledning har en international gruppe af medlemmer og venner af Frelsens Hær i fællesskab skabt en tilpasset version af William Booths sidste og mest berømte tale, ’Jeg vil kæmpe.’ Resultatet kan ses i en kort video herunder.

Grundlæggerens sidste tale blev holdt den 9. maj 1912 i et tætpakket Royal Albert Hall i London. 7000 mennesker var samlet for at høre de ord, der siden har stået som en opsummering af William Booths budskab – og programerklæring for den globale hær:

Så længe kvinder græder som de gør nu, vil jeg kæmpe.
Så længe små børn er sultne som de er nu, vil jeg kæmpe.
Så længe mænd går ind og ud af fængsel, som de gør nu, vil jeg kæmpe.
Så længe der findes en dranker, så længe det findes en fortvivlet kvinde på gaden, så længe der findes en sjæl, der lever uden Guds lys, vil jeg kæmpe. Jeg vil kæmpe til sidste stund.

For William Booth sluttede kampen få måneder senere, den 20. august 1912. Men ordene omsættes fortsat i handling i 131 lande verden rundt.

I den bearbejdede version i videoen aktualiseres ordene i forhold til et 2020, hvor blandt andet en global krise forårsaget af Covid-19 og kampen mod racediskrimination præger overskrifterne.

I videoen medvirker en række mennesker med tilknytning til Frelsens Hær i 20 lande, heriblandt Danmark, ligesom Frelsens Hærs nuværende verdensleder, general Brian Peddle, runder af.

Se videoen herunder og benyt dagen til at reflektere over, hvad du vil kæmpe for – og imod.

Scroll to Top