Major Ruth Christensen er forfremmet til herligheden

En af Vor Herres frontkæmpere har lagt sit sværd. Major Ruth Christensen blev forfremmet til herligheden onsdag d. 11. november 2020 om morgenen fra sit hjem på plejecenteret Kastanjehaven 92 år gammel.

Ruth Christensen blev født i København i 1928, hvor hun voksede op på Amager. Hun begyndte i søndagsskole i LM og fik tidligt en længsel efter at tjene Gud. Som 10-årig på en sommerlejr knælede hun ned og bad Gud tage bo i hendes hjerte. Dette blev starten på et spændende og langt liv i tjeneste for Gud.

Som 15-årig mødte Ruth Frelsens Hær og blev året efter indviet til soldat i St. Kongensgade korps. Hun blev uddannet i Hovedstadens Brugsforening og brugte al sin fritid i hæren. Som 18-årig kom hun på Frelsens Hærs kadetskole på Grundtvigsvej. Efter udnævnelsen til officer fulgte en række forskellige korpsordre i Danmark.

Fra 1953 – 1963 gjorde Ruth tjeneste som missionær i Brasilien, Cuba og Suriname. Det var spændende, men også krævende år. Hun havde forskellige ansvar ved korps, børnehjem og en spedalskhedskoloni. Med stor glød i hjertet kunne hun fortælle om mange oplevelser i disse lande, der havde gjort dybe indtryk på hende og været med til at forme hendes liv.

Da Ruth vendte hjem til Danmark, gjorde hun tjeneste som ungdomssekretær ved DHK i Odense. Derefter som korpsleder i Thorsgade korps, hvor hun mødte Kurt. De giftede sig i 1967 og i 1968 fik de datteren Gitte. Sammen gjorde de tjeneste i næsten 30 år ved forskellige korps, som divisionschefer i Jylland og ved hovedkvarteret. Desværre havde de også den sorg at miste Gitte til cancer d. 15. november 2011.

Major Ruth Christensen var en af de markante skikkelser i Frelsens Hær i Danmark, som vi kan være stolte af at have mødt og arbejdet side om side med igennem årene. Hun var energisk og var en leder, der selv gik foran. Hun havde stor frimodighed og var udadvendt i mødet med høj og lav. En strofe fra en sang i FHs sangbog siger: ”Der er nogle, der bestandigt går, som de gik kongebud, og er vidnesbyrd iblandt os om så kongelig en Gud.” (FH sangbog nr. 98) Sådan husker vi Ruth.

På en særlig måde går vore tanker til major Kurt Christensen, der må sige farvel til sin livsledsager gennem 53 år, og til datteren Helle, samt den øvrige familie. Der skal også lyde en tak til jer, som trofast har besøgt Ruth og Kurt i de seneste år, hvor helbredet ikke var så godt.

Må Gud velsigne vore minder, men også drage vor opmærksomhed mod håbet, når Jesus siger: ”Jeg er opstandelsen og livet; den, der tror på mig, skal leve, om han end dør.” Joh. 11,25

Bisættelsen vil finde sted fra Templets korps onsdag d. 18. november 2020 kl. 12.00 og ledes af Oberstløjtnant Miriam Frederiksen og Kommandør Eva Marseille.

Æret være major Ruth Christensens minde.

Scroll to Top