Frelsens Hær yder katastrofehjælp i USA efter den tropiske orkan Ida

I det sydlige USA yder Frelsens Hær i øjeblikket en omfattende indsats for at hjælpe de mange, som er blevet ramt af den tropiske kategori 4-orkan Ida, der gik i land den 29. august. Omkring to millioner mennesker har været uden strøm som følge af den kraftig vind og de voldsomme oversvømmelser.

“Strømmen er gået i Louisiana og store dele af Mississippi, og samtidig oplever staterne nu stigende temperaturer,” oplyser Jeff Jellets, der er leder for Frelsens Hærs katastrofeberedskab i USA’s sydlige territorium og tilføjer:

“Trods disse forhindringer fortsætter vi med at yde hjælp til så mange som muligt. Vore teams er udstyret med forsyninger som mad og vand og er parate til at yde menneskelig og åndelig støtte til vore naboer.”

Mobil madforsyning

Allerede i løbet af det første døgn havde Hærens redningsteams serveret 140.000 måltider, og 38 mobile kantiner er i aktion. Hver af disse kan betjene op til 1.500 spisende om dagen. I tillæg til denne indsats, som har en naturlig begrænset kapacitet, finder en tilsvarende indsats sted fra Frelsens Hærs lokale korps i de berørte områder.

Frelsens Hær katastrofeindsats finder sted i et tæt samarbejder med myndighederne, lokale beredskaber og andre partnerskaber, heriblandt flere kirkelige aktører.

Byer på østkysten i undtagelsestilstand

Fra det sydlige USA har uvejret siden bevæget sig videre op ad den amerikanske østkyst, hvor den har skabt ødelæggelser i Pennsylvania, New Jersey og New York, der alle er i undtagelsestilstand.

Her har kraftig vind og regn ligeledes skabt enorme oversvømmelser, og mange mennesker er uden strøm. Mindst 46 mennesker har indtil nu mistet livet i disse områder, mens der foreløbigt alene er bekræftet et dødsfald som følge af ødelæggelserne i det sydlige USA. Begge steder ventes tallet imidlertid at stige i de kommende døgn.

Scroll to Top