Frelsens Hær hjælper ukrainske flygtninge og internt fordrevne

Siden russiske tropper i torsdags indledte en invasion i Ukraine, er et stigende antal ukrainere flygtet til nabolandene, ligesom et stort antal er internt fordrevne. Allerede på dagen for Ruslands invasion satte op mod 100.000 – især kvinder og børn – kursen mod landets grænser. Et antal, der ifølge FN’s Nødhjælpsagentur kan vokse til op mod fem millioner.

Både Frelsens Hær i Ukraine og hjælpeteams fra Frelsens Hær i dets nabolande forsøger at række ud til de flygtende med både mad, hygiejneartikler, basale fornødenheder og husly. Et arbejde, der med bistand fra Frelsens Hærs Frelsens Hærs katastrofeindsats er vokset i omfang i løbet af weekenden.

Damaris Frick, der er international leder af Frelsens Hærs katastrofeindsats, giver herunder et øjebliksbillede af indsatsen og oplyser samtidigt, at situationen følges løbende, ligesom man er klar til at udvide hjælpen på sigt.

Situationen er lige nu følgende:

  • Ukraine gør medlemmer og frivillige fra Frelsens Hær deres bedste under vanskelige forhold for at uddele fødevarer og hygiejneartikler ud til deres landsmænd, hvilket er hårdt tiltrængt.
  • I Rumænien har Frelsens Hær organiseret nødhjælpehold, der står klar ved grænsen og uddeler vigtige fornødenheder til flygtningene.
  • I Moldova yder Frelsens Hær blandt andet bistand til flygtninge med midlertidig indkvartering, varme måltider og drikkevarer og adgang til Wi-Fi.
  • Polen står Frelsens Hærs hjælpeteams klar med nødhjælpspakker til flygtningene. Mere end 110.000 ukrainske flygtninge har allerede krydset grænsen til Polen, og repræsentanter fra Frelsens Hærs internationale katastrofeindsats er på vej til landet for at bistå med at koordinere hjælpeindsatsen.
  • Tjekkiet er allerede hjemsted for 200.000 ukrainske flygtninge, et antal, der ventes at vokse yderligere. Frelsens Hærs socialtjeneste i landet er klar til at yde støtte og hjælp til de nyankomne, ligesom Frelsens Hær sammen med Hæren i nabolandet Slovakiet er ved at udarbejde handlingsplaner for yderligere indkvartering og materiel støtte.
  • Også i det sydlige Rusland findes mere end 60.000 fordrevne. Her yder Frelsens Hær mad, hygiejneartikler, og andre fornødenheder til de berørte.

Du har mulighed for at støtte Frelsens Hærs katastrofehjælp. Det kan gøres på flere måder:

  • Du kan sende et valgfrit beløb til MobilePay 625 969 (husk at tilføje dit CPR-nummer i kommentarfeltet, hvis du vil have skattefradrag).
  • Du kan også sende et beløb via din bank til: Reg.nr. 4183 Konto 10120551

Læs mere om Frelsens Hærs indsamling til Ukraine ved at klikke her.

Herunder kan ses nogle få glimt fra Frelsens Hærs indsats blandt ukrainske flygtninge i nabolandene.

Scroll to Top