Himmelske Dage i Roskilde i Himmelfartsferien

Gå ikke glip af årets største kirkefestival, hvor enhed i mangfoldighed kommer stærkt til udtryk. Frelsens Hær byder på deltagere fra både ind- og udland og medvirker med både meninger og musik. Se program herunder.

Valby Musikkorps giver lørdag koncert i Palægården. Billedet her er fra en tidligere koncert i Roskilde Domkirke.

Nedtællingen til årets største økumeniske kirkefestival, ’Himmelske Dage’, er sat ind.

Med over 400 events og et bagland på mere end 50 kirker og organisationer er der i Himmelfartsferien lagt op en bred vifte af debatter, workshops, teater, gudstjenester, foredrag, andagter, pilgrimsvandringer og koncerter. Det hele foregår i Roskilde i området omkring Domkirken fra den 26. – 29. maj, og alle er velkomne.

Med temaet ‘Grib Fremtiden’ vil Himmelske Dage udfordre deltagerne til at møde fremtiden med et håb, forankret i den kristne tro. I naturlig forlængelse af dette vil emner som klima og bæredygtighed – der er to afgørende punkter i FNs verdensmål – være centrale emner.

Kommandør Hannelise Tvedt taler fredag om ’Jesus og retfærdighed’ i Konventhuset.

Medvirkende fra både ind- og udland

Frelsens Hær deltager i festivalen, ligesom alle aktive officerer vil være at finde blandt de forventede op mod 30.000 deltagere. Udover selv at bidrage med seminarer og koncerter, vil folk fra Frelsens Hær også medvirke i paneldebatter og events i tværkirkelige sammenhænge.

Særlige gæster ved Frelsens Hærs arrangementer er territorialleder for Frelsens Hær i Holland, Tjekkiet og Slovakiet, kommandør Hannelise Tvedt, der fredag sætter fokus på emnet ’Jesus og retfærdighed’, samt kaptajn John Clifton, der lørdag vil tale over emnet: ’Roll up our sleeves’. Kaptajn John Clifton er sammen med sin kone, Naomi leder for Frelsens Hær i Blackpool, England og PhD i systematisk teologi fra King’s College i London.

En forsmag på det himmelske

Kaptajn John Clifton taler lørdag ud fra emnet ’Roll up our sleeves’ i Konventhuset.

Målet for Frelsens Hærs engagement i Himmelske Dage er således både at bidrage med relevante input i den mellemkirkelige samtale og at tage del i det mangfoldige kirkelige fællesskab. Ikke mindst det sidste må jo siges at være en forsmag på det himmelske.

Lige så vel som det kan være en himmelsk oplevelse at krydse kirkeskel og lade sig inspirere og udfordre af trossøskende fra andre kirkelige traditioner, byder kirkefestivalen naturligvis også på en kærkommen anledning til at mødes med folk fra Frelsens Hær fra forskellige dele af landet.

Priser

Det koster 395 kr. for et armbånd til alle fire dage, men man kan også købe armbånd til en enkelt dag for 195 kr. Da der er gratis adgang til det meste, er et armbånd ikke er altafgørende. Ikke desto mindre yder man med det synlige adgangstegn et påskønnet bidrag til omkostningerne. Der er særligt lave priser for unge, studerende og børn.

Bemærk: Man behøver ikke armbånd for at deltage i åbningsgudstjenesten, afslutningsgudstjenesten eller andre kirkelige handlinger under Himmelske Dage.

Læs mere om priser og program på Himmelske Dages hjemmeside: www.himmelskedage.dk

En mangfoldig regn af velsignelser

Logoet for Himmelske Dage i Roskilde illustrerer en mangfoldig regn af velsignelser. Farverne angiver samtidig programmets forskellige spor: Mørkegrøn: Natur & bæredygtighed; Blå: Tro & debat; Lysegrøn: Børn; Mørkerød: Kirke, Ånd & Krop; Lyserød: Unge; Lyseblå: Samfund & diakoni; Brun: Tro på tværs; Mørkeblå: Internationalt.

Frelsens Hær deltager her

Se herunder tid og sted for åbnings- og afslutningsgudstjenesterne, samt hvor Frelsens Hær står bag eller medvirker i events på Himmelske Dage i Roskilde:

Torsdag den 26. maj

  • Klokken 14.00 – 15.15: Åbningsgudstjeneste. Roskilde bypark
  • Klokken 19.00 – 20.00: Samtale: ’Krop, køn, seksualitet og identitet’. Arno Andreasen deltager. Skt. Josefs skole, store sal, Store Sal, Frederiksborgvej 10

Fredag den 27. maj

  • Klokken 10.00 – 11.00: Seminar: ’Jesus og retfærdighed’ ved kommandør Hannelise Tvedt. Konventhuset, Domkirkestræde 10
  • Klokken 12.30 – 14.00: Paneldebat: Verdensmål 1. Afskaf fattigdom – global økonomiske ulighed. Arr. Folkekirkens Nødhjælp. Major Joan Münch deltager. Konventhuset, Domkirkestræde 10
  • Klokken 13.00: Paneldebat: Verdensmål 16. Diakoniens betydning for velfærdsstaten før og nu. Kommandør Gudrun Lydholm deltager. Roskilde Gymnasium, klasselokale 2, Bondetinget 1

Lørdag den 28. maj

  • Klokken 11.00 – 12.00: Pilgrimsvandring med Kristent-Muslimsk Samtaleforum. En kontemplativ kildevandring med muslimer, ledet af kommandør Gerrit Marseille. Indledes ved Byens Hus, Stændertorvet 1
  • Klokken 12.00: Boglancering af bogen, ‘Kirken den er… om kirker og kristne i Danmark – fortalt af dem selv’. Frelsens Hærs bidrag er skrevet af oberstløjtnant Jan Risan og kommandør Gudrun Lydholm. Forlaget Eksistensens telt (nr. 38) på Mulighedernes Marked, Domkirkepladsen
  • Klokken 14.00 – 15.00: Koncert ved Valby Musikkorps. Palægården, Stændertorvet 3C
  • Klokken 16.00 – 17.00: Seminar: ’Roll up our sleeves’ ved kaptajn John Clifton. Konventhuset, Domkirkestræde 10

Søndag den 29. maj

  • Klokken: 10.00 – 12.00: Afslutningsgudstjeneste, Roskilde Domkirke

Se det fulde program og yderligere info ved at klikke her.

Scroll to Top