Folkemøde med fokus på det jordnære og det himmelske

Folkemødet 2022 løber af stablen i disse dage og ventes at tiltrække op mod 100.000 mennesker i Allinge. Med på folkestyrets store folkefest er også Frelsens Hær, der i en teltby på Kæmpestranden står sammen med et miks af lokale og landsdækkende kirker og kirkelige organisationer i teltet ’Himmel & jord.’

Væsentlig paneldebat om den stigende ensomhed.

Et telt, hvor ordene kredser om alt fra etik over politik til musik. Med emneord som rummelighed og forskellighed, håb i krisetider samt integration og kirkelig inklusion forenes det himmelske og det jordnære her ubesværet under samme telt – med præster, politikere og publikum i en livlig treenighed.

Frelsens Hær i debat og samtale

Kirker og kirkelige organisationer peger på såvel det himmelske som det jordnære.

Repræsentanter fra Frelsens Hær griber ligeledes mikrofonen i teltet samt anledningen til samtale rundt om på den tætbefolkede havneplads.

Leder af Frelsens Hær i Rønne, major Eva Welander og landslederen, oberstløjtnant Jan Risan.

I løbet af fredagen kunne man således opleve distriktschef for Frelsens Hær i Østdanmark, major Hanne Wahl i en paneldebat om ensomheden i samfundet. Debatten var arrangeret af Samvirkende Menighedsplejer og satte blandt andet regeringens arbejde med udvikling af en ensomhedsstrategi under lup.

Det ventes, at op mod 100.000 mennesker i løbet af Folkemødets vil tage del i den store fællessamtale og de mere end 2.500 events, debatter, koncerter, talks og politiske arrangementer på havneområdet og rundt om på Allinges hyggelige mødesteder.

For de, som finder vej til det kirkelige hjørne af festivalen, det er placeret i emneområdet ’Liv & sjæl’, fortsætter dialogen gerne ved de små caféborde, hvor argumenterne skylles ned med kirkekaffe under åben himmel.

Fælleskirkelig jazzgudstjeneste i Allinge Kirke – og på P1

Allinge Kirke er åben under Folkemødet og danner også ramme om en fælleskirkelig gudstjeneste søndag formiddag.

Foruden drevne debattører, der sætter dagsordner og former holdninger, rummer Folkemødet også gode anledninger med fokus på den åndelige dimension. Søndag den 19. juni klokken 10.00 står Himmel & Jord-teltet således bag en fælleskirkelig jazzgudstjeneste i Allinge Kirke. Her medvirker blandt andre leder af Frelsens Hær i Rønne, major Eva Welander.

Ved gudstjenesten vil miljøminister Lea Wermelin være prædikant, ligesom både biskopper og præster fra et bredt udsnit af dansk kirkeliv vil være repræsenteret. Et særligt fokus for gudstjenesten vil være håb og handling i klima- og miljøkrisen.

Hvis man ønsker at overvære gudstjenesten, men ikke har mulighed for at tage turen til Bornholm, er det så heldigt, at gudstjenesten bliver transmitteret direkte på DR P1.

Link til gudstjenesten – som også kan genhøres på et senere tidspunkt – vil på søndag kunne findes ved at klikke her.

Scroll to Top