Familier på Sjælland, Nordjylland og Grønland tager på udflugt med Frelsens Hær

I mange socialt sårbare familier tælles der ned til på lørdag, hvor Frelsens Hær i Danmark og Grønland står bag tre ekskursioner til skønne udflugtsmål.

Godt 2000 børn og voksne sætter således på lørdag kurs mod BonBon-Land, mens cirka 900 vil tilbringe dagen i Fårup Sommerland. Herudover inviterer Frelsens Hær i Grønland 27 børn og voksne på familieudflugt til den grønlandske ø Qooqqut, som ligger en times sejlads fra hovedstaden, Nuuk.

BonBon-Land og Fårup Sommerland

Udflugterne i Danmark er et tilbud til familier, som har modtaget julehjælp hos Frelsens Hær og ikke selv har plads i budgettet til at tilbyde deres børn den form for fornøjelser. Derfor er både entré, frokost og værdikort til en tur i iskiosken inkluderet i turen.

Målet for Frelsens Hær er at tilbyde et lyspunkt i en hverdag, hvor mange af familierne kæmper med økonomiske, helbredsmæssige og sociale udfordringer. En væsentlig målsætning er endvidere at give børnene en positive oplevelse at kunne fortælle om i skoler og børnehaver.

Antallet af familier, der har behov for udflugt- og feriehjælp fra Frelsens Hær er stort, hvorfor mange står på venteliste. Andelen af dem, der får tilbud om at komme med på udflugter eller lejre, er således blot et udsnit.

Udflugterne til Fårup Sommerland og BonBon-Land er, i lighed med en tilsvarende udflugt tidligere på året til Legoland, sponsoreret af Arbejdsmarkedets Feriefond.

Qooqqut i Nuuk-fjorden

Lørdagens udflugt i Grønland til øen Qooqqut i Nuuk-fjorden, er målrettet familier, som Frelsens Hær i Nuuk har kontakt med gennem sine forskellige tilbud og aktiviteter samt netværk i byen.

Leder af Frelsens Hær i Nuuk, kaptajn Nathanaël Münch, fortæller, at der er tale om et populært udflugtsmål, som lavindkomstgrupper og fattige typisk ikke har råd til.

Da en tilsvarende udflugt i august blev arrangeret for 22 brugere af Frelsens Hærs sociale mødested, Café William, var besøge til øen for flertallet det første i deres liv, og flere havde slet ikke kunnet sove inden turen af bare spænding.

Både ved den tidligere og kommende udflugt for børnefamilier, er det håbet at kunne tilbyde deltagerne et skønt afbræk fra hverdagen, styrke familiernes netværk og også gerne bane vej for nye venskaber.

Udflugterne til Qooqqut er finansieret af en kommunal pulje og bevilget af Nuuk Lokaludvalg.

Scroll to Top