Går på aktiv pension efter 46-års aktiv tjeneste

Det var en taknemmelig, glad og afklaret kommandør Hannelise Tvedt, der i lørdags tog afsked efter lidt over fire år som territorialleder for Frelsens Hær i Holland, Tjekkiet og Slovakiet. Farvelmødet, der blev ledet af landsmanden, kommandør Henrik Andersen, markerede samtidig, at Hannelise Tvedt går på pension efter godt 46 års aktiv tjeneste i Frelsens Hær.

”Jeg er meget taknemmelig,” lød afslutningsreplikken, der først og fremmest blev rettet ’til Gud, som har bragt mennesker, begivenheder og udfordringer på min vej,’ som hun udtrykte det, men også til tjenesten i det hollandske territorium, som hun kalder et ’højdepunkt’ efter to tjenesteperioder som henholdsvis chefsekretær og territorialleder.

Dynamisk tjeneste i ind- og udland

Som blot 18-årig satte Hannelise Tvedt i 1974 kursen fra København til Frelsens Hærs officersskole i London, hvorfra hun to år senere blev udnævnt til officer i Frelsens Hær. Dengang vidste hun ikke, at der foran ventede en dynamisk tjeneste med destinationer i både ind- og udland.

Efter udnævnelsen fulgte således en række ordrer i først Danmark og siden Norge, hvor hun gjorde tjeneste i 14 år, inden hun fra midt 1990’erne gjorde comeback i hjemlandet som henholdsvis national ungdomssekretær, leder af omsorgstjenesten og socialchef.

I 2010 kaldte udlandet atter, denne gang med ansvar som assisterende programchef i det britiske territorium, efterfulgt af tre år som chefsekretær i Holland, Tjekkiet og Slovakiet. Herfra ankom hun i 2014 på ny til Danmark og Grønland, hvor hun i fire år bestred posten som territorialleder, inden den sidste ordre, ligeledes som territorialleder, ventede i det hollandske territorium.

Præstetjeneste til søs

Selvom Hannelise Tvedt, der fylder 67 år i december, formelt træder tilbage fra aktiv tjeneste den 1. januar 2023, venter der hende også et ret aktivt otium.

I et afskedsinterview på Frelsens Hærs hollandske hjemmeside fortæller den afgående hærchef således, at hun i et par måneder har besluttet at stikke til søs med missionsskibet Logos Hope, der drives af den tværkirkelige missionsorganisation Operation Mobilisation.

Her vil hun blandt andet udføre ’præstetjeneste’ blandt skibets 350 unge besætningsmedlemmer.

Projektleder i Gilleleje

Når hun herefter i det nye år går i land på de hjemlige kyster, bliver det som projektansvarlig for Frelsens Hær i Gilleleje. Et projekt, Frelsens Hærs territorialleder, oberstløjtnant Jan Risan, ser gode og spændende perspektiver i.

”Vi er glade for, at Hannelise Tvedt efter en velfortjent friperiode, vil gå ind i en deltidsstilling her i Danmark”, siger han og uddyber om projektet:

”Hun vil tage ansvar for Frelsens Hær i Gilleleje og bygge videre på det gode arbejde, der er gjort gennem en årrække. Intentionen er, at arbejdet skal fornyes og udvikles, hvorfor det er defineret som et projekt.”

“Hvad, der tegner sig af åbne døre og nye muligheder, vil tiden vise, men vi har håb og tro for vækst og fremgang for Guds rige gennem Frelsens Hær i Gilleleje,” siger han og oplyser, at Hannelise starter op omkring marts-april 2023.

Fakta:

Kommandør Hannelise Tvedt fylder 67 år i december. Foruden officersuddannelsen har hun en kandidatuddannelse i pædagogisk psykologi fra Danmarks Pædagogiske Universitet. Hun har to voksne børn og et barnebarn, der er bosat i Norge.

Afskedsinterview og videohilsen

Det er muligt at læse et afskedsinterview med Hannelise Tvedt på Frelsens Hærs hollandske hjemmeside. Artiklen er på Hollandsk, men kan læses på dansk ved at klikke på ’google translate’ i browseren. Find artiklen ved at klikker her.

Ligeledes kan man se en kort videohilsen, hvor hun reflekterer over begyndelser, afslutninger og Guds velsignelse. Hun taler på engelsk, men undervejs dukker også ord på både dansk og hebraisk op. Se videoen ved at kikke her.

Scroll to Top