Julehilsen fra Frelsens Hærs verdensledere

”Det er vor bøn, at I sammen med os vil bære lyset og lade det skinne og synliggøre frelseren, som er kommet.” Sådan lyder det fra Frelsens Hærs verdensledere i en video-julehilsen, der kan ses her. Videoen er på engelsk, men budskabet kan læses på dansk herunder.

Ved juletid kan jeg ikke lade være med at læse og genlæse profetien fra Esajas bog kapitel 9,1: ”Det folk, der vandrer i mørket, skal se et stort lys, lyset skinner for dem, der bor i mørkets land,” og videre i vers 6: ”For et barn er født os, en søn er givet os.”

Evangelierne gentager disse ord, men ikke længere en profeti, men en opfyldt realitet – lyset er kommet. Hvert år drages vi af fortællingen – Betlehem, stalden, stjernen og gaverne til en konge.

Hvis du følger denne historie fra ende til anden, vil du se, at Kristus ikke kun bragte lys, han efterlod også ansvaret til os om at bringe lys ind i en ofte mørk verden.

Vi identificerer os med Johannes Døberen i Johannesevangeliet kapitel 1, hvor han siger: ”Selv var han ikke lyset, men han skulle vidne om lyset.” Dette stemmer også helt overens med Matthæus-versionen, der i kapitel 5,16 siger: ”Således skal jeres lys skinne for mennesker.”

Vi besøgte for nylig Papua Ny Guinea, og i både det østlige højland og i Port Moresby sang vore folk på Motu-sproget, og da det blev oversat, stod der:

Du har kaldet mig til at gøre dit arbejde.
Jeg lover at bære lyset, 
altid brændende ved Kristi kraft.
Ved Kristi kraft, min Herrens magt og styrke
vil jeg bære lyset. 

Disse ord beskriver Guds kald til hver af os, der kender ’Emmanuel – Gud med os’, for at formilde den gode nyhed og bære lyset.

Vor verden har desværre desperat behov for gode nyheder. Vi har behov for frigørelse fra krigens tyranni, vi har behov for håb under mange former for undertrykkelse og vi har behov for lys i de mørke øjeblikke under vores vandring her.

Det er vort håb, at familier, nabolag og kirker denne jul må kunne samles og fejre højtiden, og det er vor bøn, at I sammen med os vil bære lyset og lade det skinne og synliggøre frelseren, som er kommet.

Glædelig jul til dig og alle dine. Glem ikke at bære lyset.

General Brian Peddle og kommissær Rosalie Peddle

Scroll to Top