Kvindernes Internationale Bededag fredag den 3. marts: ’Jeg har hørt om jeres tro’

Fredag den 3. marts samles kvinder verden rundt i bøn som en del af Kvindernes Internationale Bededag. Frelsens Hær indgår i dette globale bønnefællesskab, og flere steder i Danmark mødes kvinder på tværs af kirkeskel til fællesskab og bøn. En del af årets kollekt går desuden i år til et af Frelsens Hærs skoleprojekter i Bangladesh.

Temaet i år er ’Jeg har hørt om jeres tro’ efter oplæg fra kvinder i Taiwan. Med afsæt i efeserbrevet 3,18 ønsker tilrettelæggerne at skabe bevidsthed om, hvor bred, lang, høj og dyb Kristi kærlighed er.

Bøn i over 180 lande på over 1000 sprog

Foruden cirka 25 lokale events i Danmark forener bønnenetværket kvinder i mere end 180 lande. Bededagen indledes, når solen står op på Vestsamoa og afsluttes, når den går ned ved øen Samoa i Stillehavet.

Oplægget til bededagen rummer foruden en samling liturgiske tekster og bønner, som i løbet af dagen benyttes på alle klodens kontinenter – og på mere end 1000 sprog – også oplysninger om projekter, der støttes af årets kollekt, samt inspiration til kreative og kulinariske indslag til afholdelse af bededagen.

For disse udsatte piger i Savar, Bangladesh, er Frelsens Hærs integrerede børnecenter både hjem og skole.

Indsamling til projekter i Frelsens Hær og Baptistkirken

Årets kollekt fordeles mellem Frelsens Hærs integrerede børnecenter i Savar, Bangladesh og Baptistkirkens projekt om agerdyrkning i Burundi.

Frelsens Hærs integrerede børnecenter i Savar er tresporet. Det er både et hjem for udsatte piger, et hjem for drenge med synshandicap og folkeskole for børn i lokalsamfundet med i alt 235 børn.

Formålet med de tre institutioner samlet i ét center er at sikre, at de børn, der er sårbare, fordi de eksempelvis er forældreløse eller synshandicappede, kan modtage undervisning i et almindeligt uddannelsesmiljø, hvor de værdsættes og behandles med respekt og værdighed.

Visuel betoning af frelseshåb trods usikkerhed og mørke

Forsidebillede på årets bededagshæfte, udført af kunstneren HuI-Wen HSAIO.

Man kan læse meget mere om projekterne i et bedehæfte, hvis tema er visuelt fortolket af kunstneren HuI-Wen HSAIO, som står bag den symbolmættede forside til bedehæftet – der også peger på frelseshåb trods usikkerhed og mørke. Læs mere om både hende og årets tekster og bønner i hæftet.

Bedehæftet kan downloades ved at klikke her, eller på forsidebilledet herover til højre.

Yderligere info

Benyt muligheden for at indgå i et globalt fællesskab, hvor kvinder forenes i både bøn og handling. Kontakt eventuelt Frelsens Hær i dit nærområde for yderligere info om eventuelle sammenkomster på fredag – og læs mere om Kvindernes Internationale Bededag på www.kvindebededag.dk

Scroll to Top