Påskehilsen fra Frelsens Hærs chefsekretær

Efter en travl juleperiode fik vi også en travl start på 2023, da vi fik mulighed for at uddele vinterhjælp. Det har krævet en stor og ekstra arbejdsindsats fra os alle i Frelsens Hær. Det er helt fantastisk, at det er lykkedes. Tusind tak for alt, hvad du har gjort og gør for at være der for andre mennesker i deres nød.

Nu står helligdagene for døren. Særlige dage med mulighed for refleksion og eftertænksomhed.

Til påskeevent i Valby i lørdags viste jeg billedet herover og bad de tilstedeværende børn og deres forældre fortælle mig, hvad de så. En dreng foreslog: Det er en børnetegning af Leonardo da Vincis ’Det sidste måltid’, men der mangler v’et i midten. Jeg blev faktisk overrasket over drengens viden og bekræftede ham så i det, som han så. Derefter talte jeg videre om, hvordan Jesus havde samlet sine venner for at spise sammen med dem, inden alt det skulle ske, som var forudsagt.

Jeg håber, du får mulighed for at spise sammen med dine venner og familie denne påske. Jeg håber, du får anledning til at tale sammen med dem om det, som er vigtigt. Måske du endda får anledning til at synge med på Grundtvigs salme:

Hil dig, frelser og forsoner! 
Verden dig med torne kroner,
du det ser, jeg har i sinde,

rosenkrans om kors at vinde, 
giv dertil mig mod og held!

og, at du synger med for fulde udblæsning. Der ER nemlig noget at fejre, og det er kun ret at hylde Jesus for den sammenhængskraft, han skabte for jordens befolkning, da ‘det blev fuldbragt’ med forsoningsofferet. Jesus gjorde det ultimative for os dengang. Han skabte en hel ny situation, en hel ny måde at blive tilgivet på, en ny måde at nå Gud på. Det håber jeg, du har lyst til at tænke over – og møde Gud på ny denne påske.

Foråret skaber naturen på ny hvert år, på samme måde kan vi mødes med Gud på ny hvert år, hver dag hvis vi vil. Vi kan sidde med ved bordet og invitere andre til at sidde sammen med os. Vi kan få nye kræfter i mødet med Gud og med hinanden.

Velsignet påske!

Joan Münch
Chefsekretær

Scroll to Top