Efter festgudstjeneste ledes Esbjerg korps nu af en kaptajn

Med stjernepynt i både toppen og på mange grene på mødesalens juletræ kunne rammerne næsten ikke være bedre, da korpslederen i Esbjerg, Marianne Meinertz, i går søndag ligeledes blev dekoreret med to stjerner på hver skulder og udnævnt til kaptajn i Frelsens Hær.

Festmødet i den vestjyske hovedby blev ledet af distriktsleder for Frelsens Hær i Jylland og på Fyn, major Jens Nielsen, mens udnævnelsen til officer blev forestået af henholdsvis Frelsens Hærs landsleder og chefsekretær, oberstløjtnant Jan Risan og major Joan Münch.

Kaptajn Marianne Meinertz bekræftede sit officersløfte og aflagde sit vidnesbyrd.

Siden juli 2023 har Marianne Meinertz været korpsleder i Esbjerg, det samme sted, hvor hun som barn mødte Frelsens Hær og blev en del af fællesskabet. Siden rejste hun til først København og senere Østrig, hvor hun i sidstnævnte indtil sit comeback til Danmark boede med sin familie i næsten 25 år.

I alpelandet blev hun i 2013 udnævnt til auxiliary-kaptajn med ansvar for korpset i Wien, hvilket var et svar på et kald, der havde fulgt hende gennem hele livet. Netop denne mangeårige tjeneste var også landslederens begrundelse for at give hende fuld anerkendelse i tjenesten med officersrang.

”Vi synes, det er passende og på høje tid, at du med din lange erfaring samt kurser og uddannelse kunne blive officer med kaptajns rang,” lød det blandt andet, i forbindelse med ceremonien, hvor Marianne Meinertz bekræftede sit officersløfte og aflagde sit vidnesbyrd.

Sammen med officersfuldmagten fik hun også en bibelhilsen fra Esajas bog kapitel 40,31: ”De, der håber på Herren, får ny styrke, som ørnen får nye svingfjer. De løber uden at blive trætte, de vandrer uden at blive udmattede.”

Forsamlingen i Esbjerg korps sluttede op med både forbøn, håndklap og hilsner, og udnævnelsen blev efterfølgende fejret med servering af kaffe, kage og adventshygge.

Se flere glimt fra begivenheden herunder.

Fotos: Jørn Adolphsen

Scroll to Top