Julehilsen fra ledelsen: Lad kolde hjerter smelte og genfind din første kærlighed

”Men jeg har det imod dig, at du har mistet din første kærlighed.” (Johannes Åbenbaring 2,4).

Julen er hjerternes fest, og vi samler slægt og venner til fejring i dagevis. Disse dagevis med fester forlænges i vore dage, fordi familierne må udvide med ekstra fejringer, for at papfamiliens behov også kan tilgodeses. Der er så mange af os, der ikke kan være i stue sammen af forskellige desværre triste årsager.

Vi har mistet vores første kærlighed i bogstaveligste forstand. Vi er ikke længere sammen med ham eller hende vi fik børn sammen med, og det sætter sit præg på familiens julekomsammen.

Her i Åbenbaringsbogen er teksten egentlig målrettet menigheden i Efesos og handler om, hvor hårdt medlemmerne har arbejdet, de har holdt ud på trods af forfølgelser og har ikke givet op – men i kampens hede har menigheden mistet sin første kærlighed.

Ligesom det kan ske på livets vej igennem alt det, som kommer en i møde som menneske. For livet er en rejse, som man skal navigere igennem. Der skal træffes beslutninger om alt muligt, som man ofte ikke ved ret meget om. Nogle gange træffer vi gode beslutninger, og andre gange træffer vi måske mindre gode beslutninger, som kan føre til tab af kærligheden. Et tab, som man (og især børnene) skal leve med konsekvenserne af.

Denne første kærlighed vi har mistet kan genfindes – der er håb! Teksten siger: ”Kom tilbage og gør som du gjorde i begyndelsen.” (Johannes Åbenbaring 2,5). Begyndelsen for os mennesker er, da vi var børn. Dengang havde vi en anden tilgang til tingene. Denne beskriver Jesus andetsteds: ”Lad børnene komme til mig,” sagde han. ”I må ikke hindre dem, for det er sådan nogle som dem, der får adgang til Guds rige.Det siger jeg jer: De, der ikke tager imod Guds rige på samme måde, som et barn tager imod, kommer slet ikke ind i det.” (Lukas 18, 16 – 17).

Vores første kærlighed har at gøre med måden, vi tager imod Guds rige og lever i det. Uanset hvad vi har gjort i løbet af vort livsforløb, er der håb om forsoning. Det kan blive bedre. Der er håb om at finde tilbage til den første kærlighed, den umiddelbare tro, leve Guds rige ud.

Det er det, vi i Frelsens Hær forsøger at gøre, når vi i løbet af julemåneden (og måske også tidligere) arbejder hårdt for, at andre mennesker skal få en god jul. Tusind tak til alle jer, der har været med til at sørge for, at det er lykkedes igen i år. Vi ønsker, at julen skal være hjerternes fest for os alle sammen, uanset om vi har penge eller ej, for det er kærlighed det handler om. Kærlighed til hinanden og til Gud.

Forholdet til Gud kan blive helet, men det kan forholdet til dem, som vi lige nu ikke kan holde ud at være i stue med også. Vi kan genfinde vores første kærlighed og tillid, gennem Jesus, hvis vi arbejder på det.

Må Gud velsigne dig og give dig en kærlighedsfyldt julehøjtid.

Major Joan Münch
Chefsekretær

Scroll to Top