Frelsens Hærs landsleder: Husk forsagelsesugen den 17. – 24. marts 2024

”Forsagelsesugen er en årlig indsamlingsaktion inden for Frelsens Hær for at rejse midler til arbejdet i de lande, der har brug for økonomisk støtte. Navnet henviser til den oprindelige grundtanke, at man skal forsage noget og give det opsparede beløb til sagen”.

Forsagelsesugen kort forklaret i historiebogen, ‘Suppe, sæbe, frelse’.

Sådan lyder den korte beskrivelse i afsnittet med ordforklaringer bagest i Frelsens Hærs historiebog, ’Suppe, sæbe, frelse’ fra 2012.

Lige siden Frelsens Hærs grundlægger William Booths tid i 1886, er den årlige selvopfordrende tradition blevet udbredt til hele verden og gør fortsat en afgørende forskel mange steder. Hvad denne årlige indsamling har betydet i form af gigantiske summer og ikke mindst i forvandlede liv, kan ikke beskrives.

I Danmark og Grønland har Forsagelsesugen stået stærkt. Men efter nogle år med økonomisk nedgang, tror og håber jeg, at vi nu igen kommer stærkere på banen.  Vi ønsker at vise vores solidaritet med Frelsens Hær ud over vores egne landegrænser.  Ligesom vi selv er afhængige af international støtte til vores arbejde i Grønland, vil vi fra vores overflod bidrage til dem, som er økonomisk fattige i andre dele af verden.

Et glimt fra Frelsens Hærs arbejde blandt udsatte grupper i Ghana.

Det handler om penge, men nok så meget om holdninger, næstekærlighed og dybest set gudstjeneste. Jesus sagde i Matthæusevangeliet 25.40: ”Alt hvad I har gjort mod en af min mindste søskende, det har I gjort mod mig”. Intet mindre. Ligeledes skriver Paulus i 2. Korintherbrev 9.7, at ”Gud elsker en glad giver”.

Jeg inviterer dig til at være med og bidrage til, at Danmark igen bliver en stærk bidragyder og kan se en økonomisk opgang i forhold til sidste år. Du kan give et bidrag både i det korps, du eventuelt er tilknyttet, kontant eller på MobilePay-nr. 78024. Pengene, der kommer ind, fordeles af Frelsens Hærs internationale Hovedkvarter efter behov i mange af de 134 lande, vi arbejder i.

Alternativt kan du også give dit bidrag online ved at klikke her.

Både hjemløse, udsatte og andre målgrupper får hver dag hjælp hos Frelsens Hær i Grønland.

Det indkomne beløb var sidste år på cirka 100.000 kroner, som var en stigning på cirka 40 procent i forhold til året før. Jeg håber, at vi i år kan indsamle mindst 150.000 kroner. Det bør være muligt, hvis vi selv går foran med et godt eksempel samt informerer godt om denne mulighed til at være solidarisk med Frelsens Hær i andre lande. Brug gerne det udsendte materiale i gudstjenester, samlinger og i sociale medier.

På forhånd tak for din gave. Vi ser med spænding frem til, hvad totalbeløbet bliver i 2024.

Med ønske om Guds velsignelse

Jan Risan
Landsleder

Læs mere her

Læs mere om tanken og oprindelsen bag forsagelsesugen ved at klikke her.

Støt her

Foruden muligheden for at støtte årets indsamling til forsagelsesugen i det lokale korps, kan det også ske via MobilePay nummer 78024 – eller ved at støtte online ved at klikke her.

Se video

Se video om forsagelsesugens betydning i vort eget territorium, hvor den globale offervilje gør en vigtig forskel for Frelsens Hærs arbejde i Grønland – ved at klikke her.

Scroll to Top