Videoklip og spørgsmål skal bane vej for samtaler om tro

Selvom ni ud af 10 danskere er medlem af et trossamfund, taler man ikke så meget om tro. Alligevel fylder troen stadigt mere i samfundet, og mange har også en længsel efter dybere samtaler om eksistentielle emner. Det kan bare være lidt svært at få taget hul på samtalen.

Derfor har Frelsens Hær sammen med en række andre kirker og kirkelige organisationer i et stykke tid arbejdet med et redskab til at sætte gang i snakketøjet på en afslappet og uhøjtidelig måde.

Konceptet hedder meget oplagt ’Lad os tale om tro’. Det bliver lanceret til september, men man kan allerede nu gå på opdagelse på hjemmesiden af sammen navn: www.ladostaleomtro.dk

Korte videoklip og åbne spørgsmål

Videoklip er centrale elementer i ’Lad os tale om tro’. Her ses tovholder på projektet, generalsekretær i FrikirkeNet, Mikael Wandt Laursen.

Kort fortalt består konceptet af korte videoklip, der inviterer til samtaler om eksistentielle emner, som kristendommen har noget at sige om – og som afsluttes med et par spørgsmålsmenuer, man kan bruge som afsæt for samtalen.

Foreløbigt kan man se fire samtalevideoer mellem henholdsvis Freja og Ingrid samt Martin og Martin, der taler om tro, ligesom de to sidstnævnte samt Kajsa og Jesper også taler om kærlighed. Når hjemmesiden lanceres officielt, vil der løbende blive føjet flere samtalevideoer og emner til.

Videoerne kan bruges én til én, men også i grupper – for eksempel ved caféaftener, hjemmegrupper, konfirmandgrupper og i forbindelse med gudstjenester. Konceptet er fleksibelt, og reelt er det kun fantasien, der sætter grænser. Til inspiration indeholder hjemmesiden også et lille idékatalog, ligesom der er lavet et lille andagtshæfte ud fra videoerne.

Faciliterende – ikke missionerende

Samtalevideoerne er bevidst udelukkende præsenterende og faciliterende – og ikke missionerende. Det vil sige, at der ikke serveres færdige svar, men snarere nogle bud på, hvordan kristendommen kan italesætte de eksistentielle spørgsmål, den enkelte går og tumler med. Ikke som en diskussion, hvor målet er at overbevise – men som en åben og ligeværdig samtale.

Håbet er, at oplægget kan blive en katalysator til, at flere får mod på at tale om tro. Derfor kan alle også frit gøre brug af indholdet på hjemmesiden www.ladostaleomtro.dk

Et redskab i korps og andre dele af Frelsens Hær

Frelsens Hærs kontaktpersoner i Lad os tale om tro er oberstløjtnant Kjersti Risan og major Hanne Wahl. Herfra opfordres man til at prøve konceptet af i korps og andre sammenhænge og gerne melde tilbage med erfaringer og eventuelle spørgsmål. Ligeledes er det håbet, at man lokalt vil slå et slag for hjemmesiden på sociale medier – dog ikke før den offentlige lancering i midten af september.

Følgende kirker og kirkelige organisationer står bag projektet:
 • Danske Kirkers Råd
 • Landsforeningen af Menighedsråd
 • Bibelselskabet
 • Evangelisk Alliance
 • FrikirkeNet
 • Alpha Danmark
 • Frelsens Hær
 • Baptistkirken i Danmark
 • Den katolske Kirke
 • Kristeligt Forbund for Studerende
 • Dansk Oase
 • Areopagos
Scroll to Top