Hver syvende familie i Danmark har ikke råd til at tage på ferie. Mange målgrupper tilbydes derfor ferieoplevelser med Frelsens Hær.
Skolernes sommerferie er nu gået i gang. Men for tusindvis af børnefamilier skiftes skolepulten ikke ud med en swimmingpool eller andre attraktive ferieoplevelser, man kan fortælle om, når der om nogle uger ringes ind til første skoledag. Det er der ikke råd til. For mange familier på offentlige ydelser er det svært blot at få den daglige økonomi til at hænge sammen.
Ifølge tal fra Danmarks Statistik har hver syvende familie ikke råd til at tage på ferie. For tusindvis af børn betyder det ikke blot, at de ikke skal nogen steder, men at de uden sommerferiefortællinger risikerer social isolation.
Dette er en væsentlig del af baggrunden for, at Frelsens Hær i løbet af juli arrangerer en række forskellige lejr- og familietilbud. For mange udsatte familier er det deres eneste mulighed for at give børnene en ferieoplevelse, eller at komme afsted som familie.
Sommertilbud til børn, unge og familier
Allerede i den første uge af juli samles op mod 170 børn og unge på Frelsens Hærs landslejr i Vojens, hvor de gennem hele ugen har mulighed for at prøve kræfter med forskellige tilvalg med fokus på blandt andet musik, sport og kreativitet.
I løbet af juli følges den store lejr op af en række andre lejrtilbud for forskellige målgrupper. Blandt andet familielejre, familiehøjskole og lejre for enlige mødre med børn. Disse lejre afholdes på henholdsvis Baggersminde-lejren på Amager og i Vojens. Fælles for disse lejre er, at de begrænsede antal pladser allerede er fordelt til modtagere af julehjælp.
Foruden tilbud på landsplan afholder flere af Frelsens Hærs lokale korps ligeledes sommerlejre for socialt dårligt stillede børn, hvor blandt andet ture til stranden, lejrbål, leg og fællesskab er på programmet.
Noget at fortælle om
Med sommerens tilbud håber Frelsens Hær at kunne gøre en forskel for de mange familier, som ellers er afskåret fra ferieplaner.
Frelsens Hærs informationschef, Lars Lydholm, nikker genkendende til tallene fra Danmarks Statistik og den eksklusion, de afspejler.
- For mange af de her familier er ordet ’ferie’ et fremmedord, siger han og understreger, at målet for Frelsens Hær derfor er at tilbyde nogle oplevelser at fortælle om, når børnene møder i skole eller daginstitution efter ferien.
- Det handler om at være en del af fællesskabet. Det er ikke sjovt at være den eneste i klassen, der ikke har været på tur i sommerferien, eller den eneste i børnehaven, der aldrig har været i en forlystelsespark. Det får børnene til at føle sig uden for, og vi ved, at det kan give en følelse af isolation, siger han.