Nye skridt blev taget til bøn og handling for piger og unge kvinder

Da en gruppe på 25 medarbejdere på Frelsens Hærs internationale hovedkvarter (IHK) den 11. oktober markerede FN’s Internationale Pigedag med en bønnevandring i London, tog de samtidig nye skridt til fortsat bøn og handling for piger og unge kvinders vilkår.

Som tidligere omtalt på FH-portalen, var den tre kilometer lange bønnevandring tilrettelagt, således at man undervejs krydsede fem broer i den Engelske hovedstad. Hver bro tjente som repræsentant for en af Frelsens Hærs fem internationale zoner, Afrika, Amerika og Caribien, Europa, Sydasien og det sydlige Stillehav samt Østasien.

Ved hver bro blev bedt to bønner, den ene skrevet af piger fra de pågældende zoner og den anden af de respektive zoneledere.

Et budskab om ’girl power’

”Vi vælger at gå på bønnevandring, fordi piger betyder noget for mig, for Frelsens Hær og vigtigst af alt, betyder noget for Gud, forklarede kommandør Rosalie Peddle, der er verdenspræsident for Frelsens Hærs kvindearbejde – og fortsatte:

“Vi proklamerer et budskab om ’girl power’ til den næste generation af problemløsere, iværksættere og beslutningstagere. I kraft af en kollektiv indsats og vedholdende bøn vil vi skabe en lysere fremtid for nutidens piger og unge kvinder.

Fem bønnestationer ved Londons broer:

 • Herefter gik turen til Millennium Bridge, hvor en bøn af 14-årige Susan fra Uganda blev bedt, efterfulgt af en bøn fra zoneleder for Afrika, kommandør Yvonne Conrad, om ”at afrikanske piger må komme til klarhed over Guds særlige hensigt for hver enkelt af dem”.
 • Ved næste stop, Blackfriars Bridge, var fællesbønnen formuleret af søstrene Lia og Alana fra USA, mens zoneleder, kommandør Shelley Hill bad om Guds beskyttelse for piger i den amerikanske og caribiske zone. ”Når mennesker ikke ser pigers værdi, så giv dem vished om, at de er værdsatte og elskede,” bad hun.
 • Ved Waterloo Bridge blev fremført en bøn af 13-årige Ana fra De Kanariske Øer i Spanien, suppleret af zoneleder, kommandør Eva Kleman, der bad om, ”at pigerne i europazonen måtte komme tæt på Gud ved hjælp af mennesker, der spiller en rolle i deres liv”.
 • Ved den næste bro blev en bøn af 14-årige Minnal Christiana fra Indien kreativt fremført, mens zoneleder, kommandør Martha Pawar bad om, ”at piger i den sydasiatiske zone må kunne finde sikre miljøer i deres hjem og samfund, således at deres barndom er værdsat”. 
 • Omgivet af turister tæt på the Houses of Parliament og the London Eye, samledes gruppen om en bøn af 13-årige Winchell fra Filippinerne, fulgt til dørs af zoneleder, kommandør Robyn Maxwell, der bad ”for alle piger, der har et sted, de kalder ’hjem’ i zonen for det sydlige Stillehav og Østasien”.

Fortsat bøn og handling

Efter det sidste ’amen’ pressede et spørgsmål sig imidlertid på: Hvorfor kun dedikere én dag – og ikke alle livets dage – til fokus på pigers vilkår? og i forlængelse af dette, endnu et spørgsmål: Hvordan kan alle medlemmer og venner af Frelsens Hær være med til at støtte og bede for piger og unge kvinder?

Som svar på spørgsmålene har Frelsens Hærs internationale team for arbejdet blandt kvinder formuleret disse tre bønneemner:

 • styrkelse af piger
 • beskyttelse af piger
 • kyndige ledere

med tilhørende aktionspunkter:

 • at skabe trygge rammer for vanskelige samtaler
 • at opfordre piger til at påtage sig ansvar, og at inddrage dem i beslutningstagning
 • at finde måder at fejre det, pigerne har opnået

Hvor bønnevandringen i London sluttede, blev der således taget nye skridt til gavn for piger og unge kvinders vilkår – og alle opfordres til at tage del i den fortsatte aktion.

Det er muligt at læse mere om bønneaktionen i London samt at se billeder fra initiativet på FN’s Internationale Pigedag via Frelsens Hærs kvindearbejdes Facebook-profil ved at klikke her.

Scroll to Top