Farverig festival med fokus på fornyelse og inkluderende fællesskab

Så er der kun godt to uger til, at Frelsens Hær i Danmark og Grønland mødes til festival i København. En sammenkomst med aktiviteter og tilbud for enhver smag, og hvor vedkommende seminarer inspirerer til fornyelse og inkluderende fællesskab.

Som tidligere omtalt afholdes festivalen under parolen ’Håb og liv i Jesus’ fredag den 9. til søndag den 11. juni. En forlænget weekend i København med spændende tilrejsende fra nær og fjern samt glædelige gensyn med gæster fra England, Norge og Grønland.

Festivalprogrammet er et miks af opbyggende, musikalske og kulinariske oplevelser, som danner en farverig buket af aktiviteter for alle aldre.

Børn, unge og familier

For de mindste og deres familier kan man lørdag klokken 10.00 – 15.00 komme en tur i manegen hos Frelsens Hærs børn og unge (FHB&U). I et festligt cirkustelt kan man lære at jonglere, lave ballondyr og andre sjove cirkustricks, ligesom der bydes på både ansigtsmaling, popcorn og frokost (sidstnævnte kræver tilmelding).

Sang og musik

Musikalsk byder festivalen på masser af sang og klang både ude og inde:

Lørdagens program indledes og afsluttes således med lovsangstoner i Templet. Klokken 10.30 åbnes sangskatten med ’sange, vi aldrig glemmer’, anført af sergent Maj-Britt Lysgaard-Madsen og seniorkoret, mens dagen klokken 19.00 fuldendes samme sted med en stor lovprisningsfestival, tilrettelagt af major Camilla Thomas.

På Skt. Thomas Plads kan man glæde sig til to friluftskoncerter med herlig brassmusik. Klokken 11.45 slås tonen således an af Templets Musikkorps, mens festivalpladsen klokken 13.30 overtages af Valby Hornmusikkorps. Nyd de sprøde messingtoner fra de to velspillende musikkorps sammen med en frokost fra ’foodtrucken’ (forudbestilling påkrævet) og et besøg til pladsens indbydende boder og stande.

Seminarer

Foruden lovsangstoner, familieprogram og fællesskab på festivalpladsen er ikke mindst lørdagens seminarer tænkt som sammenkomster, der kan håndplukkes og give ny inspiration og stof til eftertanke og handling.

Lørdag klokken 13.45 til 16.00 skrues der således op for festivalstemingen med seminarer i Nørrebro korps:

Klokken 13.45 – 14.45 kan man tage del i et seminar med festivalens gæstetalere, kommandørerne Anthony og Gillian Cotterill fra England, der med afsæt i Esajas bog 43,19 har overskriften: ’For nu vil jeg gøre noget helt nyt’.

Klokken 15.00 – 16.00 står kommandør Gerrit Marseille, kommandør Gudrun Lydholm, major Eva Welander og major Ib Worm fra Frelsens Hærs etiske råd for et seminar med fokus på ’inklusion’ samt præsentation af samtaleoplægget ’Jesus og retfærdighed’ med bud på, hvordan Frelsens Hær kan udvikle inkluderende fællesskaber.

Seminarerne afholdes i Nørrebro korps, Thorsgade 48A, blot få minutter med Metro fra festivalpladsen på Frederiksberg Allé (se illustration til højre).

Dette er blot et udpluk af, hvad der venter. Læs mere om festivalen ved at klikke her – samt på programmet og plakaterne herunder. Gå ikke glip af dette, men kom og vær med.

Festivalprogrammet ser således ud:

Fredag den 9. juni

 • Kl. 9.00: Bønnefestival (Valby)
 • Kl. 19.30: Åbningsfestival (Templet)

Lørdag den 10. juni

 • Kl. 9.00: Bønnefestival (Templet)
 • Kl. 10.00-15.00: Udendørs festival på Sct. Thomas Plads m/boder og musik
 • Kl. 10.30: ’Sange vi aldrig glemmer’ (Templet)
 • Kl. 11.30-13.30: Frokost (madudlevering ved foodtruck mod bestilt madbillet) (Sct. Thomas Plads)
 • Kl. 13.00-16.00: Seminarer (Nørrebro)
 • Kl. 16.30: Festival-korøvelse (Templet)
 • Kl. 19.00: Lovprisningsfestival (Templet)

Søndag den 11. juni

 • Kl. 8.30: Bønnefestival (Templet)
 • Kl. 10.00: Gudstjeneste og udnævnelse af officerer (Templet)
 • Kl. 12.15: Frokost (udlevering af forudbestilt frokost)
 • Kl. 13.30: ’Udsendelsesfestival’ (Templet)
Scroll to Top