En uge med fokus på helliggørelse

Oplevelsen af, at Helligånden fortsat udruster Guds folk til tjeneste, var blot ét blandt mange aspekter, der blev understreget, da fire danske officerer på bagkant af pinsen, den 3. – 10. juni deltog i Nordisk Brengle Institut på Jeløy Kursuscenter i Norge.

Kaptajn Chris Hull fortæller i rapporten herunder, hvad han tog med sig fra kurset:

”Der findes ingen hellighed uden social hellighed.” (John Wesley).

God åndelig føde.

Sådan lød det blandt andet på Nordisk Brengle Institut, hvor jeg og andre officerer fra de nordiske lande havde mulighed for at tage afsides fra vores dagligdag for at lytte til Gud, modtage hellighedsundervisning og dele fællesskab med hinanden.

Frelsens Hærs konferencecenter på Jeløy i Norge lagde dejlige omgivelser til en opmuntrende uge fyldt med latter, samtaler på tværs af sprogbarrierer samt udrustende undervisning om Helligånden og hellighed.

Navnet på ’instituttet’ er knyttet til Frelsens Hærs store forfatter, underviser og forkynder, Samuel Logan Brengle, som ikke blot har haft stor betydning for Frelsens Hærs teologi og hellighedslære, men også andre kirkesamfund som eksempelvis Pinsekirken.

Gode norske specialiteter.

Ugen var præget af muligheden for at møde officerskolleger fra andre lande med forskellige baggrunde, erfaringer og situationer – med en oplevelse af, at det – og ham – der forenede os, var større end det, der skilte os. Det var dejligt, at der på den måde var fokus på samvær og fællesskab – også med hensyn til den ’sociale hellighed’, som bør kunne ses i vort dagligt liv.

På kurset var der mulighed for at lære hinanden at kende, brug tid i lovsang sammen. Blandt andet blev der arrangeret en dagstur til Oslo, hvor vi fik lov til at opleve lidt af Frelsens Hærs arbejde samt smage på nogle lokale retter.

Godt fællesskab – her kaptajnerne Nathanael Münch og Chris Hull med oberstløjtnant Kjersti Risan.

Men der var naturligvis ikke kun sjov og ballade, men også grundig undervisning i en bibelsk og teologisk forståelse af hellighed, helliggørelsesbevægelsens historie. Ligeledes blev der sat fokus på Helligåndens funktion samt åndens gaver og åndens frugt.

Der var noget for alle og en hel masse at reflektere over, ligesom der var en fælles oplevelse af taknemlighed til Gud for, at han stadig er aktiv i verden – og i os.

Blot en måned efter pinse var det godt at blive mindet om, at det er den samme Helligånd, vi kan modtage i dag som i Apostlenes Gerninger 2, ligesom det er ham, der giver de åndelige gaver (se Efeserbrevet 4,11) og åndelig frugt (se Galaterbrevet 5,22-23), som vi har brug for til at opbygge hans kirke.

Særligt Paulus 1. Thessalonikerbrev 5,23-24 blev en velsignelse for mig – og sikkert flere andre – i løbet af ugen. Jeg håber, det også kan blive en velsignelse for dig. Der står: ”Fredens Gud hellige jer helt og holdent og bevare fuldt ud jeres ånd og sjæl og legeme lydefri ved vor Herre Jesu Kristi komme! Trofast er han, som kalder jer; han vil også gøre det.”

Fra Danmark deltog kaptajnerne, Strange Christensen, Frank Jakshøj, Nathanael Münch og Chris Hull i Brengle Instituttet. Ligeledes deltog oberstløjtnant Kjersti Risan, der er Frelsens Hærs sekretær for lederudvikling.

Deltagerne i Nordisk Brengle Institut bestod af officerskolleger fra forskellige nordiske lande.
Scroll to Top